« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
U okviru projekta Biotehnologija i ekologija hrane učenici su naučili kako primijeniti svoja znanja iz različitih nastavnih predmeta: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike te stvoriti proizvode koje viđamo i kupujemo, ali tako da oni budu daleko prehrambeno kvalitetniji za naše zdravlje. Projekt se odvijao u više faza i to:
- tehnologija prerade voća /čips od jabuke, džem, marmelada, pekmez/
- tehnologija proizvodnje kruha /izrada raznih vrsta kruha, integralni, kruh s raštikom…/
- tehnologija prerade mlijeka /izrada jogurta, probiotici, prebiotici…/
- bionika, primjena biologije u tehnici /izrada higrometra od sjemenke divlje zobi/.
Cilj je ovog projekta bio pokazati učenicima kako su znanja iz različitih predmeta primjenjiva u svakodnevnom životu i da samo kreativna misao vodi pojedinca i društvo k sreći i blagostanju.
Što smo sve proizveli i kako je bilo možete vidjeti u http://www.os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija, a naučiti razliku između džema, pekmeza, marmelade u OPŠIRNIJE.
Mladi čuvari za održivi razvoj i dodatna nastava biologije
učitelj – voditelj: B.Dumančić, dipl.biolog