preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Pehlin" Rijeka

Login
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 9. 2013.

Ukupno: 171318
Vijesti
Nagrade na LUMS-u i LIADO-u
Danka Jergović / datum: 17. 5. 2018. 16:00

Dana 5. svibnja 2018. održano je Županijsko natjecanje LUMS (Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet ) 2018. u Školi  za primijenjenu umjetnost gdje je na  likovnim radionicama dvoje naših učenika osvojilo treće mjesto (kategorija 5. i 6., te 7. i 8. razred), a jedna je učenica dobila generacijsku pohvalu za rad u LIADO-a (Likovni istraživački atelje darovitih osnovnoškolca).Učenici su s učiteljicom likovne kulture Tatjanom Grgić pozvani na dodjelu nagrada u Pomorski i povijesni muzej - u Mramornu dvoranu Guvernerove palače, gdje su im nagrade svečano uručene. 

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici, učiteljici Tatjani Grgić!


[OPŠIRNIJE]Donacija za Vukovarce
Danka Jergović / datum: 10. 5. 2018. 12:30

Od 8. svibnja do 10. svibnja učenici osmih razreda boravit će u Vukovaru u sklopu projekta "Posjet osmih razreda Vukovaru" koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. 

Za tu se prigodu u školi ponovno pristupilo humanitarnoj akciji za prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za one Vukovarce kojima je ta pomoć potrebna. Pokazali smo da imamo veliko srce pa su  jutros  naši učenici sa sobom odnijeli  tu prikupljenu donaciju. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu"
Danka Jergović / datum: 8. 5. 2018. 08:18

Dana 2. 5. 2018. godine održano je Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu". Otvaranje natjecanja bilo je u Domu mladih gdje se održavao i prvi dio ispita - poznavanje prometnih propisa i sigurnosnih pravila, a zatim se u dvorani Dinka Lukarića održavao drugi dio - vožnja biciklom.

Naša ekipa je osvojila  2. mjesto na gradskoj razini te 2. mjesto na županijskoj razini. Također u kategoriji djevojčica, osvojene su dvije brončane medalje i to na gradskoj i županijskoj razini. (v. Opširnije!)

 


[OPŠIRNIJE]Uspjesi ŠSD-a "Pehlin"
Danka Jergović / datum: 2. 5. 2018. 12:56

DEBITANTI IZNENADILI SVE

Prvi put u povijesti  ŠSD „Pehlin“ prijavilo se u dvjema sportskim disciplinama (kros i odbojka) koje tradicionalno nikad nisu bile u programu sudjelovanju Škole „Pehlin“ na školskim sportskim natjecanjima.

Oduševila nas je ekipa krosa (dječaci 5. i 6. razreda) koja je osvojila prvo mjesto na županijskom prvenstvu te ostvarila nastup na državnom prvenstvu u Poreču.  (v. Opširnije)

 

[OPŠIRNIJE]Webinar za osmaše
Sanja Prodanović-Trlin / datum: 26. 4. 2018. 13:58

U utorak, 24. travnja 2018. godine, na webinaru  kojim se promoviralo ne samo Industrijsku strojarsku školu iz Zagreba, već i deficitarna zanimanja obrazovnog sektora strojarstva sudjelovalo je više od stotinu osnovnih škola Republike Hrvatske. Među sudionicima ovog webinara bili su i naši osmaši.

Kako je izgledala ova virtualna učionica možete vidjeti na slijedećoj poveznici.

https://youtu.be/hrcsgrafxP8

 


[OPŠIRNIJE]Posjet književnika Zlatka Krilića
Danka Jergović / datum: 24. 4. 2018. 13:17

U travnju smo, nakon devetnaest godina,  ponovno  ugostili  gospodina Zlatka Krilića.

S njim su se družili učenici petog razreda koji su njegovo djelo Zabranjena vrata upravo bili obradili kao lektiru. Bio je to zabavan susret na kojem su učenici čuli književnikove duhovite odgovore  na postavljena mu pitanja, susret na kojem im je on čitao ponešto iz svojih djela.  Dogovor je bio da se držimo tradicije i vidimo iznova za jedno dvadesetak godina.


[OPŠIRNIJE]Mladi protiv gladi
Danka Jergović / datum: 16. 4. 2018. 13:36

Dana 13. travnja naši  su učenici ponovno bili sudionici već tradicionalne humanitarne akcije »Mladi protiv gladi«. Radi se o akciji za korisnike riječke Socijalne samoposluge "Kruh sv. Elizabete" koju je kod nas organizirao vjeroučitelj Bosiljko Rajić.  Učenici su pozvani da donesu samo jedan trajni prehrambeni proizvod ili pak higijenski, ali su oni donirali i više od toga. Hvala učenicima i učiteljima!


[OPŠIRNIJE]Edukacija naših učitelja
Danka Jergović / datum: 29. 3. 2018. 10:35

S obzirom na to da smo mi jedna od triju riječkih škola koja je  u pilot-projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ , naši učitelji prolaze mnogobrojne edukacije.  

Između ostalih, jedan vid edukacije odvija se i putem webinara. 

A što je webinar?  

Webinar (eng. webinar - web based seminar) je prezentacija, predavanje, radionica ili seminar koji se prenosi internetom u realnom vremenu,  a uključuje video, audio i tekstovnu komunikaciju između sudionika. Glavna značajka webinara je njihova interaktivnost, odnosno mogućnost davanja, primanja i komentiranja informacije što omogućava interakciju između predavača i sudionika, koji se nalaze na više različitih fizičkih lokacija, odnosno  „na daljinu“. Evo i naši profesori Reš i Dumančić kao  sudionici na jednom webinaru. 


 


[OPŠIRNIJE]Tjedan darovitosti
Danka Jergović / datum: 26. 3. 2018. 17:44

U obilježavanju Tjedna darovitosti sudjelovali su i učenici 4. razreda dodatne nastave iz engleskoga jezika te su u  petak, 23. ožujka 2018. godine, održali kviz na engleskome jeziku. Učenici su pripremili pitanja i vodili kviz u kojemu su se natjecali njihovi vršnjaci, koristeći pritom tablet računala te njima jako dojmljivu interaktivnu ploču. Voditelji kviza su tako imali priliku naučiti sudionike brojne zanimljivosti poput naziva za crvene autobuse u Londonu i što je to zmajsko voće.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u odbojci
Danka Jergović / datum: 2. 5. 2018. 12:20

Na Županijskom prvenstvu osnovnih škola u odbojci ( kategorija 5. i 6. razreda – djevojčice) održanom 27. travnja u Sportskoj dvorani Mavrinci  naše su učenice osvojile 2. mjesto.

Čestitamo njima i učiteljima Poklepoviću i Rajiću!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike
Danka Jergović / datum: 24. 4. 2018. 13:31

Dana 28. veljače u OŠ "Gornja Vežica" održano je Županijsko natjecanje iz matematike. Na natjecanju je sudjelovalo nekoliko učenika iz naše škole. Najbolji rezultat imao učenik 6. b razreda, koji je osvojio 3. mjesto. 

Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje mladih tehničara
Sanja Prodanović-Trlin / datum: 28. 3. 2018. 12:49

60. županijsko natjecanje mladih tehničara održano je 2. ožujka 2018. u OŠ "Gornja Vežica". Našu školu predstavljalo je 6 učenika pod vodstvom mentorice Sanje Prodanović-Trlin, koji su polučili izvrsne rezultatate po kategorijama: 

Obrada materijala - 2.mjesto, Elektronika - 3.mjesto,  Fotografija - 3.mjesto, Elektrotehnika - 4.mjesto, Maketarstvo i modelarstvo - 5.mjesto i Graditeljstvo - 15.mjesto.

Čestitke svim učenicima na postignutom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz fizike
Danka Jergović / datum: 21. 3. 2018. 10:23

Dana 6. ožujka u OŠ „Centar“ održano je Županijsko natjecanje iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škola. Na njemu su sudjelovali  učenici  8. razreda, a najbolji  je osvojio 10. mjesto.

Čestitamo njima i mentorici, učiteljici Branislavi Vrdoljak!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Danka Jergović / datum: 8. 3. 2018. 13:59

Dana 1. ožujka  održano je  Županijsko natjecanje iz geografije u  OŠ "Nikola Tesla" koja  je bila domaćin.

Učenik 6. r., osvojio  je 4. mjesto, a učenik 7. r.,  3. mjesto.  Čestitamo njima i mentoru, prof. Milanu Vukeliću!


[OPŠIRNIJE]Otvorenje izložbe LIK-a u Pomorskom i povijesnom muzeju
Danka Jergović / datum: 5. 3. 2018. 13:37

Drugu godinu zaredom bili smo domaćini Županijskom natjecanju–izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK. Otvorenje izložbe učeničkih radova osnovnih i srednjih škola naše Županije  održalo se u ponedjeljak,  26.2. u 18:00 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja -Guvernerovoj palači, gdje su dodijeljena priznanja, pohvalnice i zahvalnice učenicima, mentorima i školama. Izložba je bila otvorena do petka, 2.3.2018. kada su nagrađeni radovi poslani na državnu razinu natjecanja. Program su upriličili učenici OŠ”Pehlin”. 

Više u Opširnije i fotogaleriji http://os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija?show=album&id=126.


[OPŠIRNIJE]Zimska idila oko škole
Danka Jergović / datum: 1. 3. 2018. 15:03

„Fotooko“ našega ravnatelja, g. Željka Šimunića, zaslužno je za uspješno snimljenu zimsku idilu oko naše škole koja je podsjećala na stihove:

 „Sve je bijelo, sve je bijelo:
 bijela rijeka, bijeli brijeg.
 Cijelog dana, veče cijelo
 tiho sipi prvi snijeg.“ (G. Krklec, Prvi snijeg)

Više u http://os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija?show=album&id=124


[OPŠIRNIJE]Otvoreni dan za roditelje - ponedjeljak, 5. ožujka u 18.00 sati
Danka Jergović / datum: 1. 3. 2018. 14:41

[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima
Danka Jergović / datum: 26. 2. 2018. 13:41

Otvoreni dan za roditelje, koji je bio predviđen za sutra - utorak, 27. veljače, odgađa se zbog vremenskih prilika do daljnjega.

Obavijest o sljedećem terminu održavanja bit će na  stranicama škole. 


[OPŠIRNIJE]Bili smo domaćini LIK-u
Danka Jergović / datum: 23. 2. 2018. 12:23

Održano Županijsko natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK

Dana 15. veljače 2018. godine održano je Županijsko natjecanje - izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK, na temu - poticaj „Mitovi i legende- ČUDESNI SVIJET MITSKIH BIĆA” za učenike od V. do VIII. razreda osnovne škole te „Mitovi i legende / SLAVENSKA MITOLOGIJA – PARALELNI SVIJET NAŠIH PRADJEDOVA”   za učenike srednje škole.

Organizatori su natjecanja Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje se održalo u školi domaćinu OŠ ''Pehlin'' gdje je prosudbena komisija donijela odluku o najboljim i nagrađenim radovima.

Ukupno je pristiglo 165 radova iz 28 osnovnih škola i 4 srednje škole Primorsko–goranske županije. (v. Opširnije)


[OPŠIRNIJE]Pravila ponašanja uz željezničku prugu
Sanja Prodanović-Trlin / datum: 21. 2. 2018. 14:50

Povodom nedavnog tragičnog slučaja smrtnog stradavanja maloljetnika od strujnog udara zbog penjanja na vagon na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu, HŽ Infrastruktura izradila je brošure o pravilima ponašanja uz željezničku prugu s ciljem sprečavanja sličnih slučajeva i podizanja svijesti o opasnostima neovlaštenog kretanja unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Klikom na "OPŠIRNIJE" ispod slike pronaći ćete brošuru "Igra opasna po život".


[OPŠIRNIJE]Završio je i ovogodišnji karneval
Danka Jergović / datum: 20. 2. 2018. 12:38

I ovu su godinu naši  učenici bili sudionici Halubajskoga karnevala u Viškovu i Dječje karnevalske povorke u Rijeci. 

Bili su Mladi znanstvenici, a kako je to izgledalo, možete vidjeti u fotogaleriji  http://os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija?show=album&id=122 .


[OPŠIRNIJE]Hrvatski dan nepušenja
Danka Jergović / datum: 15. 2. 2018. 15:29

Hrvatski dan nepušenja, dan bez duhanskoga dima, obilježava se na prvi dan korizme koji je ovu godinu započe jučer, 14. veljače. Cilj je podsjetiti javnost o tome koliko pušači pušenjem štete prvenstveno vlastitom zdravlju, ali i zdravlju svojih ukućana. No naši učenici, članovi ekogrupe, nisu samo istaknuli cigarete kao lošu zdravstvenu naviku. Ima toga još, a to su uspješno prikazali instalacijom na hodniku škole koja je izazvala veliko zanimanje i učenika i učitelja.  

  


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta
Sanja Prodanović-Trlin / datum: 6. 2. 2018. 13:48

 

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Ove godine obilježava se u utorak, 6. veljače 2018. pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.

Sve informacije, brošure i priručnike kako ga obilježiti i kako se zaštititi možete pronaći na web stranici Centra za sigurniji Internet www.csi.hr.

Uključi se i ti! Riješi kviz!

www.dansigurnijeginterneta.org.


[OPŠIRNIJE]Učiteljski zbor „Pehlin“ – premijera
Danka Jergović / datum: 29. 1. 2018. 13:08

Da naši učitelji nisu samo dobri u svom poslu, pokazali su i na božićnoj priredbi kad je Učiteljski zbor „Pehlin“ imao premijerni nastup i za izvedbu pjesme Snijeg svud pada pobrao ovacije.  

To je bilo iznenađenje publici, osobito učenicima,  jer su  se probe održavale u tajnosti večernjih sati.  Naša nas je  voditeljica, učiteljica Božidarka Matija Čerina, tjerala na vježbe disanja, opuštanja i upjevavanja i nije se moglo završiti dok ona ne bude zadovoljna. S obzirom na to da je  vrlo kritična, mi smo gubili dah i u pravom i prenesenom značenju i nije nam bilo žao.

Aplauz  publike rekao je sve …

                                                                                                  


[OPŠIRNIJE]Podsjetnik na božićnu priredbu
Danka Jergović / datum: 16. 1. 2018. 08:33

Kako je bilo na božićnoj priredbi, možete vidjeti u fotogaleriji.

http://os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija?show=album&id=121


[OPŠIRNIJE]PRIJAVE DJECE ZA UPIS U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU 2018./19. GODINU
Sanja Prodanović-Trlin / datum: 15. 1. 2018. 11:53

            U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2018./19. na području Primorsko goranske županije upisuju se djeca koja do 01. travnja 2018. godine imaju navršenih šest godina života i to djeca rođena od 1. travnja 2011. godine do 31. ožujka 2012. godine, kao

i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati djeca rođena od 01. travnja 2012. godine do 31. prosinca 2012. godine, koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2018. godine.

 

            Roditelj odnosno skrbnik/ca djeteta rođenog od 01. travnja 2012. godine do 31. prosinca 2012. godine može najkasnije do 31. ožujka 2018. podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u I. razred osnovne škole pismenim putem ili osobno Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Službi za društvene djelatnosti, Rijeka, Riva 10

PRIJAVE U ŠKOLI:

22. – 26. SIJEČNJA  2018.  

VRIJEME:     PONEDJELJAK – ČETVRTAK: 15.00-18.00 SATI

                      PETAK:  9.00-13.00 SATI   

PRILOŽITI:                                                    

PRESLIKU  RODNOG  LISTA ,  DOMOVNICE

NA UVID OSOBNU ISKAZNICU RODITELJA  - RADI  PREBIVALIŠTA 

U školi je organiziran produženi  boravak za učenike.

                                                                                          RAVNATELJ:

                                                                            Željko Šimunić, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Svečana rođendanska priredba u HKD-u na Sušaku
Danka Jergović / datum: 20. 11. 2017. 14:52

Na dostojanstven smo  način svečanom priredbom obilježili  110. rođendan naše škole. Sretni smo i ponosni zbog toga. 

Prenosimo vam djelić atmosfere

https://www.youtube.com/watch?v=2WVP27IY3CE

(v. Opširnije)


[OPŠIRNIJE]Školo, sretan Ti 110. rođendan!
Danka Jergović / datum: 14. 11. 2017. 11:16

Šetnja kroz vrijeme, odnosno  naš školski vremeplov započeo je davne 1907. godine. „Dugo je trajalo al konačno se je dočekalo… Obćina je dala sagraditi zgradu i pripravila sve potrebito, oblasti su imenovale učitelja, u osobi vrijednog gospodina Hajdingera, do sada učitelja u Sv. Mateju. U prisustvu gospodina načelnika Kazimira Jelušića, više obćina i školske djece, bila je škola na Pehljinu dne 24.rujna, na dan Majke Božje od plaće po gospodinu župniku, dekanu Franju Ryšlavom blagoslovljena i otvorena. ( v. Opširnije)


[OPŠIRNIJE]Mjesec knjige i Jadranko Bitenc u gostima
Danka Jergović / datum: 30. 10. 2017. 16:21

Dana 30. listopada u školskoj knjižnici ugostili smo književnika, gospodina Jadranka Bitenca. 

http://os-pehlin-ri.skole.hr/knji_nica/knji_evni_susreti_


[OPŠIRNIJE]Osmaši na ekskurziji
Sanja Prodanović-Trlin / datum: 26. 10. 2017. 11:10

Naši osmaši proveli su od 4. do 6. listopada na ekskurziji po Srednjoj Dalmaciji, u pratnji svojih razrednika Sanje Prodanović-Trlin i Danijela Tomaša te učiteljice glazbene kulture Božidarke Matije Čerine. Posjetili su Zadar, Šibenik, Split, Trogir, Sokolarski centar Dubrava, Pakovo selo – Etno land Dalmati i Nacionalni park Krku.

 

Kako su se proveli na ovoj nezaboravnoj ekskurziji možete pogledati pod "opširnije".

Slike govore više od riječi:

http://os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija?show=album&id=120

 


[OPŠIRNIJE]Državna Smotra hrvatskoga školskog filma
Danka Jergović / datum: 4. 10. 2017. 10:15

Od 21.9. do 23.9. 2017. održana je Smotra hrvatskoga školskog filma u Sinju. Ove je  godine prvi put  i naša škola sudjelovala na ovoj državnoj Smotri. Animirani film "Organizam" uvršten je u konkurenciju tridesetak filmova odabranih iz mnoštva radova škola iz cijele Hrvatske. Našu su školu na Smotri predstavljali predstavnici Male škole animacije: Moris Malnar, Simon Simonaj i voditelj Denis Smaila.Ta tri dana bila su prepuna filmskih projekcija, analiza, stručnih razgovora i dobre zabave. Naravno, stvorena su tu i mnoga nova prijateljstva. Zasluge za realizaciju ovako dobrog filma  pripadaju još i  sljedećim učenicima naše škole, članovima Male škole animacije:  Anji Mihelčić, Patriciji Pribanić, Mateju Tadić, Leonu Bigi i Saši Vukasu Popoviću.

Čestitamo njima i učitelju Denisu Smaili! 

Film možete i pogledati https://www.youtube.com/watch?v=migy8o0CzZ8


[OPŠIRNIJE]Dobrodošlica učenicima prvoga razreda
Danka Jergović / datum: 6. 9. 2017. 08:25

Sreća, uzbuđenje, znatiželja i još kojekakve emocije širile su se u popodnevnim satima prvoga dana škole i bilo je jako svečano. Izmjenjivale su se pjesme, recitacije, ples, a sve u čast naših prvaša koji  će zajedno sa svojim učiteljicama Natašom Rajačić, Jelenom Hrvatin i Martinom Turkalj-Jukić započeti ovaj važni im period u životu.

Želimo im puno uspjeha!

http://os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija?show=album&id=119


[OPŠIRNIJE]Početak nastave 4. rujna 2017.
Danka Jergović / datum: 28. 8. 2017. 12:19

NASTAVNA GODINA ZAPOČINJE 4. rujna 2017. godine.

PRVI TJEDAN NASTAVE POČINJE A SMJENOM:

NEPARNI RAZREDI ( 3., 5., 7. ) POČINJU PRIJE PODNE U 8:00 SATI.

PARNI RAZREDI (2., 4., 6., 8.) POČINJU POSLIJE PODNE U 13:30.

2.a RAZRED ( cjelodnevna nastava ) POČINJE U  8:00 SATI.

1. RAZREDI DOLAZE U PRATNJI RODITELJA U 17:00 SATI UZ PRIGODNI PROGRAM.

 

RASPORED SATI ZA PRVI NASTAVNI DAN (4. 9.2017.) ( v. Opširnije)

 


[OPŠIRNIJE]RSS


Dokumenti


preskoči na navigaciju